Sonja's Ukkies

Gastouder in Almere Haven

Dagindeling


07.00 uur tot 09.00 uur:
De eerste kinderen worden gebracht. Je mag lekker gaan spelen terwijl mama of papa nog evt. bijzonderheden over je verteld en rustig afscheid neemt.

08.15 uur:
Je mag lekker gaan spelen, tekenen of knutselen. Soms gaan we boodschappen doen, of iets leuks zoals naar de speeltuin , kinderboerderij of het park .
Sonja's Ukkies beschikt over een bakfiets waar leuke uitstapjes meegemaakt kunnen worden. Ook zijn we in het bezit van een kinderkar waar we mee op stap kunnen dichter bij huis.

09.30 uur:
We gaan fruit eten en drinken ! Dit is ook het moment voor een verhaaltje of gezellig samen zingen. Als een kindje jarig is dan vieren we het met zingen voor de jarige job, kaarsjes uitblazen, muziek maken, smikkelen van een traktatie en natuurlijk een cadeautje van Sonja.

10.00 uur:
De allerjongste kindjes gaan slapen, de andere kindjes mogen vrij spelen, bij mooi weer in de tuin . Ook kan er voorgelezen worden, of naar muziek geluisterd worden of we gaan knutselen.

11:30 uur:
We gaan samen de tafel dekken voor de lunch! Bij mooi weer eten we aan de picknicktafel in de tuin of gaan picknicken in het park.

12.30 uur:

De jongste kinderen gaan slapen, de andere kinderen gaan iets rustigs doen, zoals boekje lezen, muziekje luisteren of soms een filmpje kijken.

15.15 uur:
Na het slapen van de kleintjes is het tijd voor een "apenbordje" (bordje met verschillende kleine hapjes) en een drankje.

15.30 uur:
Als het weer het toe laat gaan we lekker buiten spelen. Anders gaan we binnen knutselen, dansen of spelen.

16.00 uur tot 17.30 uur:
Mama of papa komt je halen. We nemen nog even de dag door en dan nemen we afscheid van elkaar. Tot de volgende keer!

Gezonde voeding

Vanzelfsprekend krijgen de kinderen verantwoorde tussendoortjes en een voedzame lunch bij Sonja's Ukkies!